OOU

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Bohuslav Kubeš

Jste-li návštěvníkem webových stránek, odběratelem novinek nebo zákazníkem, svěřujete mi své osobní údaje. Já zodpovídám za jejich ochranu a zabezpečení. Prosím, seznamte se s ochranou osobních údajů, zásadami a právy, které z toho vyplývají, v souvislosti s GDPR (Nařízení o ochraně osobních údajů).

Kdo je správcem?

Jsem Bohuslav Kubeš, IČO: 06864562 – Sp. značka: Ž/1407/2018/ABo/1030658   |  DIČ: CZ6903181263,
se sídlem na adrese:

Bohuslav Kubeš
Plzeňská 600/55
České Budějovice
37004

Já (dále jen správce), provozuji webové stránky: http://bohuslavkubes.cz.
Vaše osobní údaje zpracovávám jako správce, tj. určuji, jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem, po jak dlouhou dobu a vybírám případné další zpracovatele, kteří mi se zpracováním budou pomáhat.

Kontaktní údaje

Pokud se na mě budete chtít v průběhu zpracovávání vašich osobních údajů obrátit, můžete mě kontaktovat na e-mail: info@bohuslavkubes.cz. Adresa je totožná se sídlem.

Prohlašuji

Prohlašuji, že jako správce vašich osobních údajů splňuji veškeré zákonné povinnosti vyžadované platnou legislativou, zejména zákonem o ochraně osobních údajů a GDPR, a tedy že:

  • budu zpracovávat vaše osobní údaje jen na základě platného právního důvodu, a to především oprávněného zájmu, plnění smlouvy, zákonné povinnosti či uděleného souhlasu,
  • plním, dle článku 13 GDPR, informační povinnost ještě před zahájením zpracování osobních údajů,
  • umožním a budu vás podporovat v uplatňování a plnění vašich práv podle zákona o ochraně osobních údajů a GDPR.

Rozsah osobních údajů a účely zpracování

Zpracovávám osobní údaje, které mi svěříte sami, a to z následujících důvodů (pro naplnění těchto účelů):

  • Akismet: Shromažďujeme informace o návštěvnících, kteří komentují weby používající naši službu Akismet proti spamu. Informace, které shromažďujeme, závisí na tom, jak uživatel nastaví Akismet pro daný web, ale obvykle zahrnuje adresu IP komentátora, uživatelského agenta, referenční adresu a adresu URL webu (spolu s dalšími informacemi, které uživatel poskytl přímo, jako je jejich jméno, uživatelské jméno, e-mail adresu a samotný komentář). >>>
  • Poskytování služeb a plnění smlouvy: Vaše osobní údaje v rozsahu: fakturační údaje, jméno, příjmení, e-mail, telefon, a adresu nezbytně potřebuji k plnění smlouvy (např. zaslání přístupů do prémiové sekce, dodání e-knihy či jiného zboží a služeb. Tyto osobní údaje návštěvník i zákazník dávají s plným vědomím prostřednictvím vyplnění nabídkového nebo objednávkového formuláře a stisknutím tlačítka pro dokončení požadovaného procesu k následnému zaslání.
  • Vedení účetnictví: Jste-li mým zákazníkem, vaše fakturační údaje (jméno, příjmení, telefon a adresa) nezbytně potřebuji, abych vyhověl zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.
  • Marketing – zasílání newsletterů: Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), pohlaví (to je zřejmé ze jména) v e-mailu a kdy je nejčastěji otevíráte, využívám za účelem přímého marketingu – zasílání obchodních sdělení. Jste-li mým zákazníkem, děláme tak z oprávněného zájmu, neboť důvodně předpokládám, že vás mé novinky zajímají. Pokud nejste mým zákazníkem, zasílám vám newslettery jen na základě vašeho souhlasu. Pokud objevím zajímavou tvorbu někoho dalšího, rád vám jeho práci v e-mailu doporučím. V obou případech můžete tento souhlas odvolat použitím odhlašovacího odkazu v každém zaslaném e-mailu.
  • Fotografie a videa: Na některých případných živých akcích – školeních, seminářích, … pořizuji fotografickou dokumentaci či video záznam. Fotografie používám v propagačních materiálech, především na webu. Video záznam slouží účastníkům online kurzu ke zhlédnutí. U těchto materiálů nikdy nenajdete jména účastníků, jedině pokud by se jednalo o referenci a to na základě souhlasu. Pokud byste na záznamech nechtěli být, dejte mi vědět prostřednictvím mých kontaktních údajů před pořádáním živé akce. Dále moje vlastní videa, určená k motivaci návštěvníků, jsou nahrána na Youtube (jako neveřejná), kde nesbírám žádné osobní údaje sledujících, ale na webových stránkách jsou videa přehrávána prostřednictvím video pluginu.
  • Kontaktní formulář: Vaše osobní údaje (jméno, příjmení, e-mail, text) v tomto formuláři (Napište mi) slouží výhradně jen ke komunikaci s vámi a na odpovědi na vaše dotazy, postřehy, podněty, názory, atd. Vaše osobní údaje nejsou následně použity pro marketingové účely k zaslání dalších sdělení nebo novinek. Prostřednictvím tohoto formuláře neuchovávám žádná data, ani osobní údaje.
  • Sběrný formulář: Abych byl schopen posílat E-booky a podobně požadované materiály zdarma, je využit tento druh formuláře pro sběr nutných údajů k odeslání na klientem poskytnuté údaje (Jméno, příjmení a E-mail). Tento formulář slouží k zasílání pozdějších sdělení a novinek. Údaje z tohoto typu formuláře uchovám maximálně 5 let.
  • Komentáře: Když návštěvníci přidají komentář na tento web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z vaší emailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici ZDE. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.
  • Média: Audio a video soubory, taktéž i obrázky na těchto webových stránkách vkládá výhradně správce. Zveřejněním mediálních souborů uživateli v komentářích, by se měli vyhnout nahrávání obrázků s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webu mohou stáhnout a zobrazit libovolná data o poloze z obrázků na webu.
  • Dotazník: V případě, že klient vyplní v dotazníku své osobní údaje (jméno, E-mail), odešlu mu jednorázový E-mail. Dotazník slouží hlavně ke zjištění odpovědí na konkrétní otázky klienta, který je ochoten svěřit dotazníku svůj názor.

Vaše osobní údaje si ponechávám po dobu běhu promlčecích lhůt, pokud zákon nestanoví delší dobu k jejich uchování nebo jsem v konkrétních případech neuvedl jinak.

Cookies

Při procházení mých webových stránek zaznamenávám vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a odkud přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímám jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věřím, že díky tomu vám mohu nabídnout ještě lepší služby.

Pokud máte účet a přihlašujete se k tomuto webu, nastavíme dočasné cookie pro ověření, zda váš prohlížeč přijímá soubory cookies. Tento soubor cookie neobsahuje žádná osobní data a při zavření prohlížeče se zruší.Při přihlašování se vám nastaví také několik souborů cookies pro uložení vašich přihlašovacích údajů a pro nastavení zobrazení obrazovky. Přihlašovací soubory cookies mají životnost dva dny a cookies pro nastavení zobrazení mají životnost jeden rok. Pokud potvrdíte možnost „Zapamatovat si mě“, vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, přihlašovací cookies budou odstraněny.

Pokud upravujete nebo publikujete článek, bude ve vašem prohlížeči uložen další cookie. Tento cookie neobsahuje žádná osobní data a jednoduše označuje ID příspěvku, který jste právě upravili. Jeho platnost vyprší po 1 dni.

Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě vašeho souhlasu.

Moje webové stránky smíte procházet také v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů. Používání cookies je možné na vašem počítači v internetovém prohlížeči zakázat.

Vložený obsah z jiných webů

Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni na danou webovou stránku.

Zabezpečení a ochrana osobních údajů

Chráním vaše osobní údaje v maximální možné míře pomocí moderních technologií, které odpovídají stupni technického rozvoje. Chráním je jako kdyby byli moje vlastní. Přijal jsem a udržuji veškerá možná (aktuálně známá) technická a organizační opatření, která zamezují zneužití, poškození nebo zničení vašich osobních údajů.

Doba uchování údajů

Pokud přidáte komentář, komentář a jeho metadata budou uchovávána po dobu neurčitou. Údaje jsou uchovávány za účelem automatického rozpoznání a schválení všech následných komentářů, místo jejich držení ve frontě moderování.

Pro uživatele, kteří se registrují na tomto webu (pokud mají tuto možnost), jsou ukládány také osobní údaje, které uvádějí ve svém uživatelském profilu. Všichni uživatelé mohou kdykoliv vidět, upravovat nebo smazat své osobní údaje (s výjimkou toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Administrátor webu může také tyto informace zobrazit a upravovat.

Předání osobních údajů třetím osobám

Napsané komentáře návštěvníků mohou být kontrolovány prostřednictvím automatizované služby detekce spamu. Ta může být umístěna v zahraničí.K vašim osobním údajům mají přístup externí pracovníci, kteří jsou vázáni mlčenlivostí a proškoleni v oblasti bezpečnosti zpracování osobních údajů.Většinu zpracovatelských operací zvládám sám a nepotřebuji k nim třetí strany.

Pro zajištění některých konkrétních zpracovatelských operací, které nedokážu zajistit vlastními silami, využívám služeb a aplikací zpracovatelů, kteří se na dané zpracování specializují a jsou v souladu s GDPR.Jsou to poskytovatelé následujících platforem a služeb:

  • Wedos – webhosting – >>>
    • Facebook – FB pixel – >>>

  • Google – Google Analytics – >>>
    • FioBanka – >>>

  • Dotazník Survio – >>>
    • iDoklad – účetní firma – >>>

    Je možné, že se v budoucnu rozhodnu využít další aplikace či zpracovatele, pro usnadnění a zkvalitnění zpracování. Slibuji vám však, že v takovém případě při výběru, budu na zpracovatele klást minimálně stejné nároky na zabezpečení a kvalitu zpracování jako na sebe.

    Předávání dat mimo Evropskou unii

    Data zpracovávám výhradně v Evropské unii nebo v zemích, které zajišťují odpovídající úroveň ochrany na základě rozhodnutí Evropské komise.

    Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

    V souvislosti s ochranou osobních údajů máte řadu práv. Pokud budete chtít některého z těchto práv využít, prosím, kontaktujte mě prostřednictvím e-mailu: info@bohuslavkubes.cz.

    Pokud máte na tomto webu účet nebo jste zde přidali komentáře, můžete požádat o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o vás uchováváme. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.

    Máte právo na informace, které je plněno již touto informační stránku se zásadami zpracování osobních údajů.

    Díky právu na přístup mě můžete kdykoli vyzvat a já vám doložím ve lhůtě 30 dní, jaké vaše osobní údaje zpracovávám a proč.

    Pokud se u vás něco změní nebo shledáte své osobní údaje neaktuální nebo neúplné, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.

    Právo na omezení zpracování můžete využít, pokud se domníváte, že zpracovávám vaše nepřesné údaje, domníváte se, že provádím zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat nebo pokud jste vznesl námitku proti zpracování.

    Omezit můžete rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování. (Např. odhlášením z newsletteru omezujete účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení.)

    Právo na výmaz (být zapomenut)

    Vaším dalším právem je právo na výmaz (být zapomenut). Nechci na vás zapomenout, ale pokud si to budete přát, máte na to právo. V takovém případě vymažu veškeré vaše osobní údaje ze svého systému i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh. Na zajištění práva na výmaz potřebuji lhůtu 30 dní.

    V některých případech jsem vázán zákonnou povinností, a např. musím evidovat vystavené daňové doklady po lhůtu stanovenou zákonem. V tomto případě tedy smažu všechny takové osobní údaje, které nejsou vázány jiným zákonem. O dokončení výmazu vás budu informovat e-mailem.

    Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

    Pokud máte pocit, že s vašimi údaji nezacházím v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budu moc rád, pokud nejprve budete o tomto podezření informovat mě, abych s tím mohl něco udělat a případné pochybení napravit.

    Odhlášení ze zasílání newsletterů a obchodních sdělení

    E-maily s inspirací, články či produkty a službami vám zasílám, jste-li mým zákazníkem na základě vašeho oprávněného zájmu.

    Pokud zákazníkem ještě nejste, posílám vám tyto e-maily jen na základě vašeho souhlasu. V obou případech můžete ukončit odběr mých e-mailů stisknutím odhlašovacího odkazu v každém zaslaném e-mailu. 

    Mlčenlivost

    Dovoluji si Vás ujistit, že já i externí pracovníci, kteří budou zpracovávat Vaše osobní údaje, jsou povinni zachovávat mlčenlivost o osobních údajích a o bezpečnostních opatřeních, jejichž zveřejnění by ohrozilo zabezpečení vašich osobních údajů. Tato mlčenlivost přitom trvá i po skončení závazkových vztahů s námi. Bez vašeho souhlasu nebudou vaše osobní údaje vydány žádné jiné třetí straně.

    Tyto zásady zpracování osobních údajů platí od 1.5.2018 a nahrazují předchozí Ochranu osobních údajů, kterou si můžete zobrazit ZDE >>